Blog Novunus

Monday, April 16, 2012

Tupac Shakur mati hidup kembali


"Menyeramkan dan di luar jangkauan pemikiran manusia"

Itulah yang dikatakan oleh rata-rata pengunjung Festival Muzik Coachella di California apabila mereka melihat Tupac Shakur beraksi di atas pentas.

Penyanyi rap,Tupac Shakur mati dibunuh pada tahun 1996 dilihat seperti hidup kembali dan membuat persembahan ahad lalu, beraksi bersama-sama dengan ikon rap seperti Snoop Dogg dan Dr.Dre.


Tupac Shakur yang tidak berbaju, hanya berseluar jeans dan memakai kasut but Timberland kelihatan realistik dan mengejutkan 100 000 pengunjung, yang sebenarnya hanyalah imej hologram.

Dr.Dre merupakan produser kepada persembahan pada malam tersebut, membayar kos hampir $400,000 kepada AV Concepts untuk menghidupkan kembali Tupac Shakur. Sebelum persembahan itu diadakan, Dre terlebih dahulu meminta kebenaran ibu Tupac, Afeni Shakur yang kemudiannya menonton persembahan hologram anaknya itu melalui internet.


Hologram Tupac Shakur yang berumur 25 tahun ketika dibunuh, mempersembahkan dua lagu hitnya,"Hail Mary" dan "2 of Amerikaz Most Wanted" Dia turut berinteraksi dengan penonton, dia berkata:“What the f— is up, Coachella?” sebaik berada di pentas.

AV Concepts sebelum ini telah menghasilkan beberapa konsert hologram untuk Janet Jackson, Celine Dion dan The Black Eyed Peas. Mereka merealisasikan persembahan Tupac Shakur yang diimpi-impikan oleh Dr.Dre.

Novunus: tertarik dengan teknologi hologram, penggunaannya mungkin akan semakin meluas di masa hadapan.
Info asal: nydailynews

3 Responses to “Tupac Shakur mati hidup kembali”

Old-Trafford said...
April 17, 2012 at 1:51 AM

Betul2 real. siap ada six pack lagi.

p/s AV Concepts tu syarikat Andre Villa Boas ke?


Novunus Takano said...
April 17, 2012 at 3:57 PM

rasa-rasa macam tu lah.. malas jadik manager tukar bidang lah pulak


Anonymous said...
December 31, 2012 at 9:26 AM

i like 2pac


Post a Comment

All Rights Reserved Blog Novunus | Blogger Template by Bloggermint